Hotmail account aanmaken

Home » Computers en Internet » Hotmail account aanmaken

Wil je een Hotmail account aanmaken? Hieronder vind je stap voor stap een uitleg over hoe je kunt aanmelden bij Hotmail. Via Hotmail krijg je een gratis e-mailadres waarmee je naar je vrienden of kennissen kunt mailen. Eerst wordt het aanmelden bij Hotmail besproken. Daarna krijg je nog een beknopte uitleg over hoe je mails kunt versturen en een bijlage/attachment (zoals een foto) kunt verzenden. Kom je er niet uit? Stel dan gerust je vraag onderaan het artikel.

Aanmelden bij Hotmail

Aanmelden bij Hotmail is op zich vrij makkelijk. Binnen enkele minuten heb je de beschikking over een e-mail adres. Om een account aan te maken bij Hotmail dien je de volgende stappen te volgen:

Normaal gesproken kun je in het rechtergedeelte je Hotmail e-mail adres invullen en je wachtwoord. Maar daarvoor zullen we eerst een Hotmail account aan moeten maken:

 • Klik in het linkergedeelte op de knop Registreren

Nu kom je op het registratieformulier. Hier dien je je gegevens in te vullen. Allereerst moet je een gebruikersnaam kiezen. Je mag zelf kiezen of je een @live.nl of een @hotmail.com adres wilt hebben. Dit wordt je e-mail adres.

 • Heb je een gebruikersnaam gekozen? Klik dan op de knop Beschikbaarheid Controleren

Vaak is je voornaam al bezet. Hotmail doet zelf een aantal suggesties, maar je mag zelf ook een leuke variant kiezen. Bijvoorbeeld je voor- en achternaam aan elkaar, of een bijnaam. Probeer net zo lang een gebruikersnaam te vinden totdat je een groene melding krijgt dat de door jou gekozen gebruikersnaam nog vrij is.

 • Kies een wachtwoord

Het wachtwoord moet voor jou makkelijk te onthouden zijn. Schrijf het eventueel op en bewaar het op een veilige plaats. Wanneer je al een ander e-mail adres hebt dan kun je deze opgeven. Mocht je je wachtwoord kwijt zijn dan wordt het naar je andere e-mail adres gestuurd. Heb je geen ander mailadres? Dan kun je ook kiezen voor een vraag waar alleen jij het antwoord op weet. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten dan zal Hotmail jou deze vraag stellen.

 • Vul de rest van je gegevens in

Je bent niet verplicht om deze gegevens naar waarheid in te vullen. Het is wel handig om deze gegevens juist in te vullen omdat Hotmail ze nodig kan hebben wanneer je zowel je wachtwoord als het antwoord op je geheime vraag bent vergeten.

 • Voer de code uit het scherm in

Om te testen of je een mens bent een geen spam-robot dien je de code uit het venster over te typen. Soms is deze code moeilijk leesbaar. Je kunt door te klikken op de knopjes naast het scherm de code op laten lezen of een nieuwe code laten verschijnen.

 • Klik op Akkoord

Je hebt nu een Hotmail account aangemaakt. Onthou goed je mailadres en je wachtwoord! Na het klikken op Akkoord kom je in je Postvak In. Vanaf deze plek kun je e-mails lezen en e-mails versturen. Daarover gaat de volgende uitleg.

 

E-mails lezen in Hotmail

Wanneer je na aanmelding in je Postvak In kijkt dan staat daar al een eerste mailtje op je te wachten. De titel van het mailtje is vetgedrukt. Dit betekent dat het mailtje nog niet gelezen is. Je kunt het bericht bekijken door erop te klikken.

Na het lezen van het bericht kun je aan de linkerkant van het scherm weer op Postvak In klikken. Nu zie je het e-mail bericht weer staan. De titel is niet meer vetgedrukt. Dit betekent dat het mailtje al gelezen is. Dit is erg handig voor als je straks meer e-mail ontvangt. Dan zie je in een oogopslag welke berichten gelezen zijn en welke nog ongelezen.

 

E-mails versturen met Hotmail

Om een nieuw e-mail bericht te versturen met Hotmail kun je links bovenin klikken op Nieuw. Je krijgt nu een leeg mailbericht te zien. Het versturen van een mailbericht gaat als volgt:

 • Vul bij Aan het mailadres in van degene naar wie je een e-mail bericht wilt sturen. Je mag ook een bericht naar jezelf sturen als je dat wilt.
 • Vul bij Onderwerp in het kort in waar het mailbericht over gaat. Bijvoorbeeld "Ik heb een nieuw e-mail adres"
 • In het grote veld daaronder kun je je bericht intypen.
 • Ben je klaar met het intypen van je bericht? Dan kun je linksboven op Verzenden klikken.

Je bericht is nu verzonden!

 

Een e-mail versturen met een foto

Het versturen van een foto met Hotmail gaat bijna hetzelfde als het versturen van een gewoon e-mail bericht. Hiervoor volg je de stappen voor het versturen van een gewone e-mail. Maar voordat je op Verzenden klikt dien je eerst nog een foto toe te voegen. Dit gaat als volgt:

 • Klik bovenin op Toevoegen.
 • Er verschijnt nu een extra knop Bladeren. Klik daarop.
 • Kies het bestand dat je wilt versturen en klik op Openen.
 • Klik vervolgens op Verzenden.

Je bericht met foto is nu verzonden! Je kunt op deze manier niet alleen foto's verzenden, maar ook Word-documenten of andere bestanden.

 

Hotmail wachtwoord veranderen

Wanneer je je wachtwoord van je Hotmail account wilt wijzigen dan kun je dat als volgt doen:

 • Log in met je huidige wachtwoord
 • Klik rechtsboven in op Opties en vervolgens op Meer Opties
 • Onder het kopje Account Beheren klik je op "Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken"

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van je persoonlijke gegevens, waaronder je wachtwoord. Het klopt dat je je wachtwoord niet kunt zien maar dat er sterretjes staan. Nu kun je op Wijzigen klikken om je Hotmail wachtwoord te veranderen. Je moet eerst je oude wachtwoord invullen en vervolgens tweemaal je nieuwe wachtwoord. Wanneer je tenslotte op Opslaan klikt is je wachtwoord veranderd.

 

Hotmail wachtwoord vergeten

Wanneer je je wachtwoord van Hotmail bent vergeten dan zijn er verschillende mogelijkheden om toch weer toegang tot je account te krijgen.

Vul je Windows Live ID (je Hotmail adres) in in het aanmeldscherm en klik op "Wachtwoord vergeten". Je krijgt vervolgens een scherm te zien met een code die je moet overtypen. Daarna kun je kiezen uit twee opties:

 • Identiteit controleren d.m.v. woonplaats en geheime vraag
 • Instructies per e-mail

Bij het aanmelden heb je destijds een geheime vraag plus een bijbehorend antwoord kunnen opgeven. Hiermee krijg je weer toegang tot je Hotmail account.

Wanneer je een tweede e-mail adres hebt opgegeven tijdens je aanmelding dan kun je er ook voor kiezen om instructies naar je e-mail adres te laten sturen voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord.

Als bovenstaande opties niet werken dan kun je altijd nog contact opnemen met de klantenservice van Hotmail via het contactformulier op de website.

 

Hotmail account verwijderen

Wanneer je om de één of andere reden je Hotmail account wilt opzeggen dan kan dat via deze link. Al je e-mails zullen worden verwijderd en je kunt ook geen mails meer ontvangen. Hotmail reserveert je mailadres nog 270 dagen, binnen die dagen kun je je mailbox opnieuw activeren mocht je je in de tussentijd bedenken. Na die 270 dagen wordt het account weer vrijgegeven zodat iemand anders een Hotmail account aan kunt maken op dat adres.

Voor een handig overzicht van het verwijderen van accounts op een groot aantal websites kijk je op AccountKiller.com.

 

Vragen of problemen?

Heb je na het lezen van de bovenstaande uitleg nog vragen of heb je een andere vraag met betrekking tot Hotmail? Stel deze dan gerust via het formulier hieronder.

Veel mailplezier!

Reacties

justin bieber
het is ge lukt

Roselien
voor facebook

pieter doeve
Ik ben op vakantie in spanje wil graag voor Postvak uit/in een nieuw account,heb al verschillende keren geprobeerd.via www.Hotmail.com kom ik Outlook. Wat moet ik invullen bij 1ste blok(Microsoft-account),soms mijn e-mailadres? En dan bij het 2de blok,soms een (nieuw)wachtwoord Gaarne uw antwoord, dank u

Marian
Waarom kan ik niet in mn 2de mailbox?

annie
Heb bij het openen van hotmail een begin pagina gekregen met bericht dat hotmail was verbeterd en dat ik verder kon, klik nu op verder. dat deed ik . nu kan ik via Chrome niet meer bij mijn hotmail.( was automatisch ingelogt.)kan ook niet mezelf afmelden omdat de outlook pagina alleen maar knippert en geen berichten verschijnen. Op de tablet kan ik wel gewoon hotmail gebruiken en ookm als ik via exploder inlog. hoe kan dit en hoe kan ik dit verhelpen.

Rene
Dit is denk ik een oude tip? Want ik kan alleen maar kiezen tussen een hotmail.com en een oulook.com account..

monique
Kan ik op 1 pc 2 email adressen aanmaken ?

marleen vandyck
kan mijn email niet meer openen - krijg telkens melding om code in te geven

Martine & Hans
Bij het versturen van een mail, kies ik "nieuw". Ik hoef dan slechts de voorletter van de persoon in te tikken die ik wil mailen en krijg dan aan de linkerkant mailadressen te zien van personen waarvan de naam begint met de letter die ik heb ingetikt. Er staan veel adressen bij die ik wil verwijderen. Mijn vraag is: hoe doe ik dat? Als je de rechter muisknop indrukt verschijnt er géén "verwijderen"!

Coolovertje
ik wil nog een Hotmail account aanmaken.. maar het lukt niet!

midja
Ik wil een nieuwe acount maken omdat mijn andere acc opeens is geblokeerd en nu wil ik dus een nieuwe maar het lukt me ni ik probeer het de hele tijd want ik moet iets heel belanrijks doen en dan moet je het op je hotmail acout openen maar nu lukt dat dus ni en hele maal ni om een acount te maken als je het weet hoe het moet zeg het me aub

mathilde bergen
graag een e mail adres voor mevrouw mathilde van bergen henngouwen

soufiane
ik wil het graag registreren

Anthony
Ik heb zelf een Hotmail account en wil ik daarnaast ook een account voor mijn vrouw aanmaken op Hotmail.com; Kan dat wel en zo ja, hoe doe ik dat ?

marlon
ik heb een e mail adres gemaak voor me zoontje ,als ik op zijn telefoon op het icoon mail zijn gegevens invult kom er een scherm van plus acount.dus dan kan ik niet binnen maar als ik het e mail via hotmail gewoon meld kan ik naar binnen maar via het tel di icoontje van e mail niet ,geeft aan verkeerd gebruikersnaam e wachtwachtwoord ,en dan zeggen ze van er moet een plus acount .laat me weten hoe dat zit bedankt

a.meinen marktstraat28 7311lh apeldoorn 0634859411
ik wou graag een 2e account hoe werk dat

Lefevere Dirk
ik wik een E-mail adres aan maken voor iemand anders maar het wil niet lukken

Peter
Hoi, ik heb een hotmailadres waar ik veel te veel ongevraagde mails op binnenkrijg, nu zou ik mijn hotmailalias willen verwijderen en een nieuwe aanmaken, maar de vraag is stel dat iemand me mailt die ik al lang niet meer gehoord heb en ook niet geblokkeerd is krijgt die dan een melding van (Mail notification Mail delivery failled) of niet kan iemand daar duidelijkheid over geven a.u.b. Groeten Peter

dayanand
Ik wil graag een email aders gaan julie my helpen

jeanne - claire
ook ik kom niet meer op mijn Hotmail ofschoon ik alles goed intyp met wachtwoord enz. kan dit komen door Skype? gebruik nu maar van ellende zoveel mogelijk gmail wie heeft goede raad?

chelsea2003
hallo ik wil graag hotmail.com aanmaken kan dat

silvia
ja handig

thea
ik kocht een laptop en maakte er een google mail adres mee en een wachtwoord en ik geraak niet op de laptop met dat wachtwoord het zegt telkens het niet juist is terwijl t wel juiste is hoe kan ik dit verhelpen of wie kan me helpen want ik kan niets ondernemen op de laptop wel als gast kan ik erop maar kan niets wissen of dergelijke want ben er administrator op

Eric B
ik wil mij leven op richt lijn zetten zelf als somige mensen mij niet mag

sara
mijn e-mail gaat niet meer


Reageer op dit artikel

Heb je zelf een handige tip of wil je je ervaring over dit onderwerp delen met anderen? Plaats dan hieronder een reactie.

Alle velden dienen te worden ingevuld.

Naam

Email adres (wordt niet getoond op de website)

Uw bericht

Vul deze code in en druk op plaats mijn reactie om dit bericht te plaatsen.