MSN spam virus verwijderen

Home » Computers en Internet » MSN spam virus verwijderen

Je bent aan het msnen en op een gegeven moment krijg je zomaar een bericht van een van je contactpersonen:

"Hoi hoe is het met je? Ik heb net een nieuwe laptop gewonnen! Ga snel naar http://www....... en wie weet win jij er ook eentje!"

of

"Heeey, alles goed? Kijk snel op http://www.... en doe gratis mee, ik heb net een mobiele telefoon gewonnen!"

Stuurt jouw msn ook dit soort berichten rond? Dan is je computer geïnfecteerd. Lees hieronder hoe je dit virus kunt verwijderen.

Hoe komt dit virus in je msn?

Wanneer je op een spamlink hebt geklikt van een van je contactpersonen dan raakt jouw computer ook geïnfecteerd. Het virus zal zichzelf regelmatig rondsturen naar alle personen in je lijst. Wanneer een van je vrienden op een linkje in dat spambericht klikt raakt zijn of haar computer ook besmet. Zo kan zo'n virus zich snel verspreiden in een korte tijd.

 

Is dit msn virus gevaarlijk?

Nee, het virus is niet gevaarlijk, hooguit behoorlijk irritant. Het enige wat dit virus doet is zichzelf installeren op jouw computer en berichten sturen naar jouw contactpersonen met daarin een link. Er wordt geen schade toegebracht aan je computer.

 

Hoe verwijder ik dit msn spam berichten virus?

Dit virus kun je verwijderen door een virusscanner te gebruiken. Virusscanners kosten geld, maar er zijn ook gratis anti-virus programma's te downloaden via het internet. Een goede gratis virusscanner is AVG Free. Het downloaden van AVG en het verwijderen van het msn spamberichten virus gaat als volgt:

 • Klik hier om naar de downloadpagina van AVG Free te gaan.
 • Klik in het linkergedeelte van het scherm op Download Now (868.98K). Klik niet op de andere downloadlinks, want dat is reclame.
 • Sla het bestand op op je computer.
 • Open het bestand. AVG vraagt je om de taal te kiezen, hier kun je kiezen voor Nederlands en klik op Volgende. AVG gaat nu de bestanden downloaden die nodig zijn voor de installatie.
 • Na enige tijd verschijnt er een venster waarin je akkoord dient te gaan met de licentieovereenkomst. Je kunt het hokje aanvinken en op Accepteren klikken.
 • Kies daarna voor de standaardinstallatie en klik op Volgende en nogmaals op Volgende
 • Haal het vinkje weg bij AVG Werkbalk Beveiliging en klik op Volgende
 • Het kan zijn dat er bepaalde programma's moeten worden afgesloten om door te kunnen gaan met de installatie. Is dit het geval, sluit dan deze programma's en klik op Volgende
 • In het scherm wat daarna verschijnt kun je ervoor kiezen om AVG te helpen bij het bestrijden van virussen door anoniem informatie over gedetecteerde bedreigingen te versturen. Deze optie kun je aangevinkt laten omdat je zo bijdraagt aan het oplossen van virusproblemen. Klik daarna op Voltooien.
 • Kies vervolgens voor Scannen Nu Optimaliseren. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van je harde schijf en de snelheid van je computer.
 • Klik met de rechtermuisknop op het avg icoon rechtsonderin je scherm en kies voor AVG Gebruikersinterface.
 • Klik daarna op computerscanner en vervolgens op De hele computer scannen.
 • Als het goed is zou hierna het virus dat berichten stuurt naar je contactpersonen in je msn lijst verwijderd moeten zijn.

 

Hoe voorkom ik dat mijn computer geïnfecteerd raakt?

Wanneer je zonder aankondiging vooraf een bestand of een website adres ontvangt via msn dan is de kans groot dat dit een virus is. Wees voorzichtig met het openen van dit soort bestanden en vraag eerst wat er in staat. Krijg je geen antwoord of weet deze persoon van niets, klik dan niet op de link en vertel de persoon dat zijn of haar computer is geïnfecteerd.

Reacties

LAURENS
HIER HEB IK NIKS AAN IK KAN ER NIKS MEE EN IK HEB AVG GE HAD MAAR DAT WERKTE NIET NAAR BEHOOREN DUS DOE IK NIET MEER DOUWNLOODEN IK HEB NU N VIRUS CANNER EN HEB N VIRUS OP MSN DIE IK NIET WEG KRIJG BAAL HIER ECHT VAN

esther
als ik me aanmeldt op msn, dan duurt het een eeuwigheid heel lang voordat ik zie welke mensen er online zijn,heel irritant. weet iemand wat je daar tegen kan doen? groetjess

corry
als ik op msn zit en ik ga naar facebook bijv dan gaat msn uit wat moet ik daar aan doen?

bren
telkens als ik naar iemand wil chatte, zie ik wel dat het verzend maar krijgt niemand het aan , en zelf zie ik niet wat ze sturen hoe kan ik da oplosse?

marcel
nou dat avg en andere software doet niks het blijft irritant het msn spammen ik krijg ook nog steeds van die vervelende spam enz berichten en bij m'n msn/hotmail kun je weinig veranderen of een klacht indienen om het te stoppen het is een leuk concept hotmail/msn maar als je je klacht er niet kunt oplossen of heen kunt bellen/schrijven dat is het in mijn ogen WAARDELOOS

Amani
Omgggg hoe haal ik dit ding van em pc?? ik word er echt geak van weet je dat maar okee het komt wel goed hoop ik =D vat het niet verkeerd op maar ik heb ookgeprobeer een ander hotmail account te maken ik d8 misschien zit daar geen virus op maar mensen ik raad jullie aan die moeite niet te doen het is precies hetzelfde :(.. Maar0kee ciaooxx.

Jurjen
Hartstikke bedankt!

Pellie
Hier is ook nog wat een botnet is: http://nl.wikipedia.org/wiki/Botnet

Pellie
Je moet gewoon niet zomaar achteloos op links gaan klikken die mensen je toesturen, als jij toch naar de website wilt gaan vraag dan eerst even na of zei(diegene die het je stuurde)het ook egt naar jou heeft gelinked. Voorzover de schade betreft, die verschilt ook per link en w/e, het kan namelijk zijn dat je in een botnet word opgenomen en je daar absoluut niks van merkt. Wil je weten of je in een botnet ziet? Open dan even command prompt en typ Netstat -a en als er onderaan allemaal rare UDP connecties zijn dan zit je waarschijnlijk vast aan een botnet. Nu zijn botnets niet gevaarlijk ofzo, toch het is beter om er niet in te zitten.

jac
ik heb alles wel 10 keer gescand met nod32 maar niks te vinden ,toch blijven mijn contactpersonen lastig gevallen worden met mijn spam. geen idee wat nu nog te doen

cake
avg zuigt waarschijnlijk wel maar ik probeer het toch maar ff. als dit niet werkt moet je gewoon nod32 downloaden op piratebay of demonoid ofzo, werkt 300 keer beter.

Mj
Hoe weet je nou of het gelukt is? Ik heb het inderdaad ook al gedaan (en tijdens de scan inderdaad ook niks gevonden), maar nou schijn ik dus weer van die berichtjes rond te sturen. Wat kan je anders nog doen?

Kenan
Lukt niet. En gevaarlijk als je al een virusscanner heb.

anoniem
ik krijg de heletijd GOLD SCAM wat is GOLD SCAM en is het gevaarlijk ? hoe kan je GOLD SCAM verwijderen ?? groetjes anoniem

tina
ik heb al avg op mijn computer, hij had het voorheen niet opgemerkt. en nu bij de scan heb ik ook nog niets gevonden.. Ik zelf ben echt nooit op msn.. ik heb me net voor het eerst weer aangemeld omdat ik hoorde dat mensen dit van mij ontvingen. maar ik kreeg toen nog tig verschillende meldingen (offline berichten) van mensen met deze link.. dan gaat het toch echt automatisch op je comp.

Erika
Haha ik heb elke keer dat ik deze spamberichten ontving mijn msn contactpersonen terug gemsnd dat ze dit artikel moesten bezoeken. Tot ze net zo zat werden van mijn berichten als ik van de hunne. En ze hebben het virus verwijderd en nu krijg ik die reclameberichten niet meer!

Ikkuh!
Ja, mijn pc doet heeft het blijkbaar ook. Terwijl ik nooit een keer op zo\'n link geklikt heb! AVG is het bij nu allemaal aan het scannen. Hoop dat het dan over is!

Marijke
Sjongejonge, mensen bleven maar zeuren tegen mij dat ik geen reclame meer moest sturen van gewonnen laptops en ipods en weet ik veel wat allemaal nog meer... Ik heb zoveel geprobeerd, de virusscanner had het ook niet opgemerkt op de een of andere manier. Maar dankzij jullie tips is dit probleem is eindelijk opgelost. Heel erg bedankt!!

Ed

Ik zag mijn dochter ook net online terwijl haar pc uit staat. Klopt het dat dit virus dan ook op msn aanmeldt? Bij haar "header tekst" stond een vergelijkbare tekst over een gewonnen laptop ed. We konden haar niet aanmelden en afmelden omdat ze al online was. Toen hebben we maar via hotmail een ander ww aangemaakt en zo kon ze opnieuw echt aanmelden. Haar pc is voorzien van een goede anti virus program. Hoe kan dit nu?

ilse

ik heb ook dat bericht gekregen,wel 4 keer vandaag, maar het schijnt ook dat ik naar anderen mensen een bericht heb gestuurd door dat virus,ik heb nog nooit op zo'n link geklikt dat is echt raar:o

gavier

dam!!!!!!!!!!! ik kreeg steeds van die iritante berichten maar ja daar is deze top website voor!! :)

Marc
Bedankt voor deze tip! sommige van mijn contactpersonen hadden me al geblokkeerd omdat ik de hele tijd van die berichten aan het versturen was..


Reageer op dit artikel

Heb je zelf een handige tip of wil je je ervaring over dit onderwerp delen met anderen? Plaats dan hieronder een reactie.

Alle velden dienen te worden ingevuld.

Naam

Email adres (wordt niet getoond op de website)

Uw bericht

Vul deze code in en druk op plaats mijn reactie om dit bericht te plaatsen.