Tips bij maagpijn

Home » Gezondheid » Tips bij maagpijn

Maagpijn is erg vervelend en nooit welkom en bij zuurbranden heb je vaak ook een slechte (nare) adem.

Er zijn verschillende oorzaken voor maagpijn, onder andere:

  • te kruidig eten
  • veel stress en/of zorgen
  • ziek worden en/of zijn (bijvoorbeeld een ontsteking van het maagslijmvlies en/of een maagzweer)

Bijhouden van een dagboek

Houd een eet-en-drink-boekje bij, ongeveer een week lang en schrijf er bij wanneer de maagpijn begon,of het zuurbranden. Waarschijnlijk wordt op die manier de 'boosdoener' van de klachten gevonden.

 

Bij voorkoming van te veel maagzuur / maagpijn:

Er zijn een aantal middeltjes om ervoor te zorgen dat maagpijn snel wegtrekt, maar er zijn ook natuurlijke middeltjes die uitstekend werken om maagpijn te voorkomen.

 

Om overdag te drinken:

  • Venkel-thee
  • Kamille-thee
  • Eucalyptus-thee
  • Thijm-thee
  • Citroen-thee
  • Zoethout-thee

Deze thee-soorten zijn bij de supermarkt en drogist te koop, maar kunnen ook van verse kruiden getrokken worden, lekker met een schepje honing erin en overal te maken, ook op het werk (als er een waterkoker aanwezig is of iets dergelijks).

 

Om 's avonds te drinken:

Warme melk met een anijsblokje erin (lekker voor het slapen).

 

Om te eten:

Rabarber-moes (vooral zelf gemaakte) is een prima middel om de maag rust te geven, een klein schaaltje vóór de maaltijd.

 

Zelfmedicatie

Er zijn diverse producten verkrijgbaar die helpen tegen maagpijn en klachten die vaak met maagpijn gepaard gaan. Ook zijn er diverse diëten die ervoor zorgen dat maagklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Belangrijk

Blijven de klachten ook na gebruik van bovenstaande tips terugkomen, dan is een bezoekje aan een huisarts voor een eventuele diagnose beter. Blijf nooit te lang rondlopen met klachten.

"luister als je lichaam fluistert, het is een hint, het wil dat je luistert, vóór het schreeuwen begint"

Reacties

kimberley pex
Lars, dat lijkt erop dat je toen griep had, in ieder geval 'n virus of bacterie. Die koude koorts is altijd heel eng. Kamillethee, extra C, héél veel water drinken met wat citroensap. En vooral rustig blijven, en niet bang zijn. 'n Lichaam werkt vaak heel hard om de gifstoffen eruit te gooien, en dat geeft symptomen.Sterkte.

jen
Hallo ik heb een uurtje anderhalf last van stekende gevoel boven in de maag.2005 heeft het verstopt gezeten. Kan je daar nog last van hebben. Het is een zeurende lang deurige pijn Groeten jen

Lars
ik heb echt erg maagpijn gehad ik ging 22:30 naar bed en elke 30 minuten werd ik wakker ik moest elke keer bijna kotsen terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is want zo erg ziek ben ik eingenijk niet en ik voelde me fit maar ik heb echt 2 uur lang gehad dat ik heel erg ging bibberen hoe kan dat?


Reageer op dit artikel

Heb je zelf een handige tip of wil je je ervaring over dit onderwerp delen met anderen? Plaats dan hieronder een reactie.

Alle velden dienen te worden ingevuld.

Naam

Email adres (wordt niet getoond op de website)

Uw bericht

Vul deze code in en druk op plaats mijn reactie om dit bericht te plaatsen.