Muziek downloaden van YouTube

Home » Computers en Internet » Muziek downloaden van YouTube

Op YouTube is veel te vinden. Bijna elk nummer dat ooit in de hitlijsten heeft gestaan is te beluisteren (en vaak ook te bekijken) via YouTube. Er zijn verschillende programmaatjes ontwikkeld waarmee je muziek van YouTube kunt halen. De muziek wordt dan als mp3-bestand op je harde schijf opgeslagen waarna je het nummer vanaf je eigen computer kunt beluisteren of op een cd of mp3-speler kunt overzetten.

Welke programma heb je nodig

Gratis muziek van YouTube downloaden kan met het programma Free YouTube to mp3 Converter van DVDVideoSoft en is hier te vinden. Het installeren van het programma gaat als volgt:

  • Selecteer je taal (Nederlands)
  • Ga akkoord met de licentieovereenkomst
  • Vink de drie hokjes uit, je hebt ze niet nodig

Het programma is geïnstalleerd. Nu kun je muziek downloaden van YouTube. Het programma wordt meteen gestart na installatie. Hieronder leg ik uit hoe je gratis muziek kunt downloaden.

YouTube muziek downloaden

Wanneer je het programma opstart kies je voor het gele blok (internet). En vervolgens voor Free YouTube to mp3 converter. Deze optie zorgt er zometeen voor dat je de muziek van YouTube kunt downloaden en als mp3 bestand op je computer wordt opgeslagen.

Vervolgens zoek je op YouTube naar een nummer dat je mooi vindt. Ga naar de adresbalk, selecteer de link (http://...). Klik er dan met de rechtermuisknop op en kies "kopiëren". Daarna ga je naar het programma en klik je op de knop Plakken.

Het programma neemt automatisch de titel van de YouTube video over. Nu ben je bijna klaar. In het veld eronder zie je waar het mp3 bestand wordt opgeslagen. Wil je het mp3 bestand op een andere plek opslaan dan kun je met behulp van de knop Bladeren eventueel een andere locatie kiezen. Klik op Downloaden om het mp3 bestand van YouTube op te halen en op je computer op te slaan. Even wachten en je favoriete nummer staat nu als mp3 bestand op je computer!

Extra opties

Er zijn nog een aantal extra opties mogelijk met dit programma. Zo kun je de muziek van meerdere YouTube video's tegelijk downloaden door meerdere urls in het bovenste veld te plakken. Verder kun je desgewenst de mp3 tags zelf invoeren door een nummer te selecteren en te klikken op Labels. Standaard wordt de titel van de YouTube video gebruikt als titel voor het mp3 bestand. De naam van het bestand kun je wijzigen door te klikken op Uitvoernaam.

Problemen

Melding "koppeling niet gevonden"

YouTube verandert regelmatig de manier waarop filmpjes gedownload kunnen worden. Wanneer je deze melding krijgt dien je een nieuwe versie van het programma te downloaden. Hiermee kun je weer muziek van YouTube ophalen.

Melding "fout bij video detectie"

Hiervoor geldt hetzelfde als bij de melding "koppeling niet gevonden". Zodra je de nieuwe versie van het programma hebt geïnstalleerd kun je weer muziek downloaden van YouTube.

Virussen in het programma

Het programma bevat geen virussen. Wel worden er standaard een aantal extra onderdelen geïnstalleerd, waaronder een toolbar. Deze opties kun je dan ook het beste uitvinken tijdens de installatie.

Nog vragen?

Veel plezier gewenst met het downloaden van muziek van YouTube. Heb je nog vragen? Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Reacties

Gerard
I Hai, in de begeleiding welk "program heb je nodig" wordt gezegd "selecteer Nederlands" mijn vraag is: "waar moet ik die selecteren?" Ik zie n.l. nergens "Dutch of iets dergelijks staan. graag even rectie. Groetjes Gerard.

kaithlyn
yes een heleboel liedjes op mijn computer staan thanks dit programma is goed

kaithlyn
ik moet de taal nl selecteren maar ik zie nergens staan bij de talen nl dus waar staat dat?

marlies verbeek
ik wil gewoon wat leuke liedjes van internet afhalen en luisteren op mijn pc. maar ik snap er geen hout van.

jurgen
Hallo. Als je bij Berk Music(apres ski muziek) kijk dan krijg je te zien dat hij 200 films aanbied.Dan kopieer ik zoals het hoort , plaats dit op in programma van youtube en vraagt dan of ik ze alle 200 wil downlaoden. Klik dan op JA.Maar er gebeurt niets. Wat moet ik doen of wat doe ik fout? Om al deze liedjes een voor een te plaatsen is erg VEEL werk.Hoe krijg ik het voor elkaar om ze in een keer te plaatsen en te downloaden. Ik hoor het graag. Mvg Jurgen.

klaas
ik kan helemaal niet downloaden no valida links were found in de clipboard copylinks and clik paster agina dus wat moet ik doen ik klik dat zoo vaak aan en komt er telkens het zelfde ik hem mijn computer op nieuw gestart ik heb hem 2 keer op nieuw aan gedaan dus wat moet ik doen??

nou
Ik heb de allerlaatste versie gedownload, toch krijg ik de melding steeds weer fout bij video. Ik heb het programma al een aantal keer verwijderd, maar dit heeft geen enkel nut. Wat kan ik doen? Alvast bedankt.

ann vercammen
halooo ik moet dringend een liedje van you tube hebben voor een begrafenis maar snap ni hoe ik dat moet doen naar mijn pc en dan op cd zetten kan je helpen daag anneke

joep
ik heb een liedje gezien op yourtube Sylvo - Grace Kelly (jump mix) maar deze is verwijdert en ik wil dit liedje graag hebben wat kan ik doen om dit lietje te bemachtigen gr joep

joep
brenda je moet gewoon blijven proberen meschien dat het dan wel lukt gr jacco

brenda
ik kan sinds vandaag niks meer binnen halen vanaf you tube dat kon ik gister nnog wel,heb you tube downloader erop zitten maar you tube verandert elke x mijn instelling van engels naar nederlands en weer terug en nu kan ik zelfs geen nederlandse muziek meer binnen halen echt helemaal niks meer.Wie kan mij hierbij helpen?

joep
ik heb een liedje gezien op yourtube Sylvo - Grace Kelly (jump mix) maar deze is verwijdert en ik wil dit liedje graag hebben wat kan ik doen om dit lietje te bemachtigen gr joep

joep
via yourtube converter bij googel invullen en dan het programa openen en je url invullen bij het programa

holya
hoe moet je downloaden van youtube

joep
ik heb een liedje gezien op yourtube Sylvo - Grace Kelly (jump mix) maar deze is verwijdert en ik wil dit liedje graag hebben wat kan ik doen om dit lietje te bemachtigen gr joep

alexandra
Hoe miet ik muziek downlas ?

Hennie
Ik heb een aantal volksdance muziek opgeslagen van you tube en in een map met mijn muziek opgeslagen. Is het mogelijk om deze te openen vanaf mijn laptop als ik naar een andere plek ga, waar ik deze kan laten afluisteren?bv in een andere wijk.Hoop op snel antwoord, gr Hennie.

Kees
Kan youtube converter niet meer openen op mijn bureaublad geeft foutmelding. Wat is hiervan de reden?

simone
Is dit gratis.?

sandra
hoe kan ik mijn gedownloade muziek op een cd zetten? En ook op een usb stick? hoop gauw van u te horen.

Tiff
Hallo even serieus ik heb vorige week nog gewoon van youtube ZELF een liedje opgeslagen hoezo kan dit nu opeens niet meer?????????? GEEN IDEE hoe ik het heb gedaan meer dus ik ben zeer gefrustreerd iemand leg me uit hoe dit opeens niet meer kan aub

Teressa
Hallo, heb opnieuw free you tube mp3 conventor gedownload. Dit is wel gelukt, klik ik op optie's om automatisch aan te vinken, krijg ik steeds een vesnster om te kopen! Kunt u mij hier antwoordop geven?

Gaby
Ik heb dus een Free You Tube To mp3 Conventor kan dus niet mmer downloaden er komt telkens op CONVERSIEFOUT , hopelijk kun je me helpen .Dank u

probleem melding
ik wil een liedje kopieeren dat lukt ma als ik op de knop plakken druk doe het niets helemaal niets kan je mij zo snel mogelijk helpen alsjeblieft

fedra zwaenepoel
ik wil graag muziek van 1 uur en ng wat downloaden maar het lukt niet via een programma dat ik op men p heb staan wil jij me helpen dat ik dat wel kan doen dankje


Reageer op dit artikel

Heb je zelf een handige tip of wil je je ervaring over dit onderwerp delen met anderen? Plaats dan hieronder een reactie.

Alle velden dienen te worden ingevuld.

Naam

Email adres (wordt niet getoond op de website)

Uw bericht

Vul deze code in en druk op plaats mijn reactie om dit bericht te plaatsen.